jk sakura web1
jk sakura web1

Želite li se okušati u najljepšoj mogućoj rekreaciji - planinarenju? Najbolji način kako započeti s ovom aktivnošću je da se prijavite u Opću planinarsku školu. Planinarsko društvo Pinklec iz Svete Nedelje ima višegodišnje iskustvo u organizaciji planinarskih škola, a iskusni predavači, vodiči i instruktori naučit će Vas kako se pravilno pripremiti i sigurno boraviti na planinama i općenito u prirodi. Više informacija potražite na www.pd-pinklec.hr.

plakat ops 2022 A3a

U subotu, 8. siječnja 2022. Planinarsko društvo "Pinklec" Sveta Nedelja u suradnji s Hrvatskim planinarskim društvom "Gora" iz Zagreba organiziralo je planinarski izlet na Hrastovičku goru u blizini Petrinje, povodom godišnjice razornog potresa na Banovini. Tom su prigodom uručeni poklon paketi učenicima osnovne škole u Hrastovici. Naime, grupa članova navedenih planinarskih društava prije godinu dana je sudjelovala u sanaciji potresom oštećenih krovova i dimnjaka u selu Hrastovica kraj Petrinje i tadašnje druženje i stečeno prijateljstvo potaklo ih je na organizaciju ovog izleta koji je bio i humanitarnog karaktera.

Više o izletu

 
PLANINARSKO DRUŠTVO "PINKLEC" SVETA NEDELJA
organizira jednodnevni OBITELJSKI planinarski izlet
 
GORSKI KOTAR: Špilja Lokvarka, Park šuma Golubinjak
nedjelja, 17. listopada 2021.

Izlet sufinancira Sportska zajednica Grada Sveta Nedelja, vezano uz projekt "Obiteljsko planinarenje"
 
Plan izleta:
- polazak u 8:00 s parkirališta iza pošte u Svetoj Nedelji, potrebno je doći 10-15 minuta ranije

Opširnije...

U ponedjeljak, 4. listopada 2021. učenici petih razreda Osnovne škole Sveta Nedelja, njih nešto više od 120, zajedno sa svojim razrednicima, pod vodstvom vodiča PD Pinklec bili su na planinarskom izletu na Plešivicu u Samoborskom gorju. Time je nastavljena dugogodišnja dobra suradnja između Planinarskog društva Pinklec i Osnovne škole Sveta Nedelja. Polazak na planinarenje bio je od lovačkog doma na prijevoju Poljanice, odakle su učenici nakon otprilike jednog sata hoda, penjući se vrlo strmom stazom, stigli na vrh Plešivice. Silazak je, razumljivo, bio znatno brži, pa je nakon samo pola sata spuštanja vesela dječja cika preseljena s padina Plešivice na dječja igrališta kod lovačkog doma, gdje je za djecu organiziran ručak.  Opuštena atmosfera i idealni vremenski uvjeti za planinarenje doprinijeli su da djeca s ovog izleta ponesu dobre dojmove te su mnoga od njih izrazila želju da i ubuduće nastave s planinarskim aktivnostima.

 

DSC09859 DSC09861

 

10102021 vinodol pogled6 

PLANINARSKO DRUŠTVO "PINKLEC" SVETA NEDELJA
organizira jednodnevni planinarski izlet
 
VINODOL: Staza krša i kuša, Ljubavna cestica
nedjelja, 10. listopada 2021.
 
Plan izleta:
- polazak u 7:00 s parkirališta iza pošte u Svetoj Nedelji
- prijevoz osobnim automobilima do mjesta Tribalj u Vinodolu; putovanje traje otprilike 2 sata
(ukoliko će do 1. listopada biti dovoljan broj prijavljenih, ići ćemo autobusom)
 
Trasa hoda: Tribalj - Sopalj - Kavranova stijena - gradina Badanj - Crikvenica

Opširnije...

kameni svati
Planinarsko društvo Susedgrad poziva nas na njihov tradicionalni pohod na Kamene svate koji se održava svake godine prve nedjelje u rujnu.

Početak pohoda je u 9 sati kod podsusedskog starog grada. Mi ćemo se okupiti u 8:15 na parkingu iza pošte u Svetoj Nedelji, a tko želi može doći u 8:30 u Podsused kod ulaza u pothodnik.
 
Prijave su obavezne (na broj 091 444 6080), kako bismo organizatoru mogli javiti koliko će nas doći (radi organizacije ručka).
 

Opširnije...

U subotu, 24. srpnja 2021. Planinarsko društvo Pinklec organizira rekreacijsko-poučnu šetnju po svetonedeljskim bregima za djecu i odrasle u okviru programa "Sportsko ljeto u Svetoj Nedelji". Opširnije: https://pd-pinklec.hr/index.php/clanci/223-24-7-2021-subota-svetonedeljski-bregi-rekreacijska-setnja-u-okviru-programa-sportsko-ljeto-u-svetoj-nedelji

DSC02655a

Sportska zajednica Grada Sveta Nedelja © 2020 |

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.

Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića.