jk sakura web1
jk sakura web1

 

Sportska zajednica Grada Sveta Nedelja u suradnji sa Svetonedeljskim listom u nedjelju 11. rujna 2022. organizira rekreacijsku šetnju za građanstvo "Nakon mora v brege se mora"
 

Mjesto okupljanja: Sveta Nedelja, Trg Ante Starčevića
Polazak: 14:30 (molimo sve koji namjeravaju doći na šetnju da na mjesto okupljanja dođu barem 10 minuta prije početka šetnje)


Trasa hoda: Sv. Nedelja - Svetonedeljski Breg - Mala Gorica - Jagnjić Dol - Sveta Nedelja
Trajanje hoda: max. 3 sata (+ pauze)
Duljina trase: cca 10 km
Kondicijska zahtjevnost: lagano

Opširnije...

 

I ove jeseni Planinarsko društvo "Pinklec" iz Svete Nedelje organizira malu planinarsku školu za djecu osnovnoškolske dobi. Škola će početi 20. rujna. Za upis je potrebno ispuniti obrazac - pristupnicu koja se nalazi na sljedećoj poveznici: https://pd-pinklec.hr/index.php/uclanjenje  te uplatiti članarinu (važi i za roditelje koji žele ići na izlete). Nakon toga, sve do sredine studenog, slijede predavanja, izleti i vježbe, sve usklađeno s programom školovanja Hrvatskog planinarskog saveza.

 

Predavanja će se održavati utorkom od 19 do 20 sati u prostorijama PD "Pinklec" u Novakima, Sportska ulica 1 /1. kat (Društveni dom uz nogometno igralište NK Novaki). Po završetku male škole svi polaznici koji će prisustvovati na 60 % predavanja i izleta dobit će diplomu Hrvatskog planinarskog saveza o završenoj maloj planinarskoj školi.

Opširnije...

Sportska zajednica Grada Sveta Nedelja u suradnji s Planinarskim društvom "Pinklec"
organizira za sve zainteresirane građane jednodnevni planinarski izlet
 u okviru programa "Sportsko ljeto u Svetoj Nedelji":
 
ŽUMBERAČKA GORA: Sveta Gera (1178 m)
nedjelja, 31. srpnja 2022. 
 

Mjesto okupljanja: parking iza pošte u Svetoj Nedelji
Polazak: 7:00 

Opširnije...

 

Sportska zajednica Grada Sveta Nedelja u suradnji s Planinarskim društvom "Pinklec"
organizira za sve zainteresirane građane jednodnevni planinarski izlet:
 
SVETONEDELJSKI BREGI: šetnja u okviru programa "Sportsko ljeto u Svetoj Nedelji"
subota, 9. srpnja 2022. 
 

Mjesto okupljanja: Sveta Nedelja, Trg Ante Starčevića
Polazak (vrijeme): 9:00

Trasa hoda: Sveta Nedelja - Svetonedeljski Breg - Mala Gorica - Srebrnjak - Svetonedeljski Breg - Sveta Nedelja
Trajanje hoda: 3 sata
Duljina trase: 9 km

Opširnije...

 

Sportska zajednica Grada Sveta Nedelja u suradnji s Planinarskim društvom "Pinklec"
organizira za sve zainteresirane građane jednodnevni planinarski izlet:
 
SVETONEDELJSKI BREGI: šetnja u okviru programa "Sportsko ljeto u Svetoj Nedelji"
subota, 23. srpnja 2022. 
 

Mjesto okupljanja: Sveta Nedelja, Trg Ante Starčevića
Polazak (vrijeme): 9:00

Trasa hoda: Sveta Nedelja - Svetonedeljski Breg - Jagnjić Dol - Sveta Nedelja
Trajanje hoda: 2,5 sata
Duljina trase: 5,5 km

Opširnije...

Želite li se okušati u najljepšoj mogućoj rekreaciji - planinarenju? Najbolji način kako započeti s ovom aktivnošću je da se prijavite u Opću planinarsku školu. Planinarsko društvo Pinklec iz Svete Nedelje ima višegodišnje iskustvo u organizaciji planinarskih škola, a iskusni predavači, vodiči i instruktori naučit će Vas kako se pravilno pripremiti i sigurno boraviti na planinama i općenito u prirodi. Više informacija potražite na www.pd-pinklec.hr.

plakat ops 2022 A3a

U subotu, 8. siječnja 2022. Planinarsko društvo "Pinklec" Sveta Nedelja u suradnji s Hrvatskim planinarskim društvom "Gora" iz Zagreba organiziralo je planinarski izlet na Hrastovičku goru u blizini Petrinje, povodom godišnjice razornog potresa na Banovini. Tom su prigodom uručeni poklon paketi učenicima osnovne škole u Hrastovici. Naime, grupa članova navedenih planinarskih društava prije godinu dana je sudjelovala u sanaciji potresom oštećenih krovova i dimnjaka u selu Hrastovica kraj Petrinje i tadašnje druženje i stečeno prijateljstvo potaklo ih je na organizaciju ovog izleta koji je bio i humanitarnog karaktera.

Više o izletu

 
PLANINARSKO DRUŠTVO "PINKLEC" SVETA NEDELJA
organizira jednodnevni OBITELJSKI planinarski izlet
 
GORSKI KOTAR: Špilja Lokvarka, Park šuma Golubinjak
nedjelja, 17. listopada 2021.

Izlet sufinancira Sportska zajednica Grada Sveta Nedelja, vezano uz projekt "Obiteljsko planinarenje"
 
Plan izleta:
- polazak u 8:00 s parkirališta iza pošte u Svetoj Nedelji, potrebno je doći 10-15 minuta ranije

Opširnije...

U ponedjeljak, 4. listopada 2021. učenici petih razreda Osnovne škole Sveta Nedelja, njih nešto više od 120, zajedno sa svojim razrednicima, pod vodstvom vodiča PD Pinklec bili su na planinarskom izletu na Plešivicu u Samoborskom gorju. Time je nastavljena dugogodišnja dobra suradnja između Planinarskog društva Pinklec i Osnovne škole Sveta Nedelja. Polazak na planinarenje bio je od lovačkog doma na prijevoju Poljanice, odakle su učenici nakon otprilike jednog sata hoda, penjući se vrlo strmom stazom, stigli na vrh Plešivice. Silazak je, razumljivo, bio znatno brži, pa je nakon samo pola sata spuštanja vesela dječja cika preseljena s padina Plešivice na dječja igrališta kod lovačkog doma, gdje je za djecu organiziran ručak.  Opuštena atmosfera i idealni vremenski uvjeti za planinarenje doprinijeli su da djeca s ovog izleta ponesu dobre dojmove te su mnoga od njih izrazila želju da i ubuduće nastave s planinarskim aktivnostima.

 

DSC09859 DSC09861

 

Sportska zajednica Grada Sveta Nedelja © 2020 |

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više informacija pogledajte ovdje..