jk sakura web1

Planinarsko društvo "Pinklec"

Adresa: 

Stilinovićeva 7

10431 Sveta Nedelja 

(Društveni dom Sveta Nedelja)

e-mail: pinklec.info@gmail.com

 

Kontakti:

 

Predsjednik: Milan Kaniški
mob. 098 227 395
e-pošta: kaniski@mks-inzenjering.hr

 

Dopredsjednik: Željko Hajtok
mob. 091 444 6080
e-pošta: zeljko.hajtok@gmail.com

 

Tajnik: Mladen Planinšek
mob. 091 5173 838
e-pošta: taximladen@gmail.com

 

Sastanci: utorkom u 19:00 u Društvenom domu u Svetoj Nedelji, Stilinovićeva 7 (stara pošta).
Informacije o Društvu i izletima, uplate članarina i prijave za izlete: utorkom u 19:00 (prije sastanka).

 

O DRUŠTVU

 

UČLANJENJE

 

OSTALI PODATCI

 

Web stranica (www.pd-pinklec.hr)

 

Facebook

 

 

 
radna akcija1
U nedjelju, 22. kolovoza 2021. Planinarsko društvo Pinklec održalo je radnu akciju na dijelovima pješačkih rekreacijskih staza. Radna akcija odvijala se na tri lokacije: Stari put (vrh), spojni put Ivanska ulica - Pušinec i Ivanski breg (parcele br. 4412 i 4413). Na radnoj akciji sudjelovala su 22 člana PD Pinklec.
 
Na prvoj lokaciji, na vrhu ulice Stari put, napravljene su stepenice na strmom dijelu puta, kako bi se izletnicima olakšalo kretanje tim dijelom puta. Sav materijal (daske za vertikale stepenica i potporne stupove, odn. klinove) osiguralo je PD Pinklec.
 
Na drugoj lokaciji, na spojnom putu koji spaja Ivansku ulicu u Jagnjić Dolu i ulicu Pušinec ispod vrha Kozjak, saniran je dio puta oštećen odronom. Maknuta su stabla i granje koje je prilikom odrona zakrčilo put te je na tom, inače jako oštećenom dijelu izrađena staza široka najmanje 1,5 m, koja je sada u potpunosti prohodna za šetače (prije radne akcije taj je dio puta bio neprohodan). Debla koja su pala prilikom odrona iskorištena su za potpore, kako bi se spriječilo urušavanje staze. Na ovom će dijelu možda biti potrebne dodatne radne akcije nakon obilnijih kiša, kad ćemo vidjeti hoće li voda koja se slijeva s brda oštećivati stazu.
 
Na trećoj lokaciji (parcele br. 4412 i 4413 na Ivanskom bregu) napravljen je pristup za šumarski malčer. Na početku parcele (kad se dolazi od strane Srebrnjaka) očišćeno je grmlje i ublažen kosi rub parcele, kako bi se malčer mogao popeti na parcelu i očistiti je.
 
Dok su tri ekipe vršile radove na navedenim lokacijama, četvrta ekipa (ženska) čistila je dio rekreacijskih staza od raznog otpada. Očišćen je Stari put, zeleni tunel koji spaja ulicu Borovina s grebenom Ivanskog brega te staza koja prolazi grebenom Ivanskog brega. Razni otpad i granje odloženi su na dnu Starog puta, odakle bi trebalo biti odveženo kamionom od strane gradskog komunalnog poduzeća.
radna akcija2 radna akcija3 radna akcija4

Sportska zajednica Grada Sveta Nedelja © 2020 |

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.

Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića.