jk sakura web1

Planinarsko društvo "Pinklec"

Adresa: 

Stilinovićeva 7

10431 Sveta Nedelja 

(Društveni dom Sveta Nedelja)

e-mail: pinklec.info@gmail.com

 

Kontakti:

 

Predsjednik: Milan Kaniški
mob. 098 227 395
e-pošta: kaniski@mks-inzenjering.hr

 

Dopredsjednik: Željko Hajtok
mob. 091 444 6080
e-pošta: zeljko.hajtok@gmail.com

 

Tajnik: Mladen Planinšek
mob. 091 5173 838
e-pošta: taximladen@gmail.com

 

Sastanci: utorkom u 19:00 u Društvenom domu u Svetoj Nedelji, Stilinovićeva 7 (stara pošta).
Informacije o Društvu i izletima, uplate članarina i prijave za izlete: utorkom u 19:00 (prije sastanka).

 

O DRUŠTVU

 

UČLANJENJE

 

OSTALI PODATCI

 

Web stranica (www.pd-pinklec.hr)

 

Facebook

 

 

10102021 vinodol pogled6 

PLANINARSKO DRUŠTVO "PINKLEC" SVETA NEDELJA
organizira jednodnevni planinarski izlet
 
VINODOL: Staza krša i kuša, Ljubavna cestica
nedjelja, 10. listopada 2021.
 
Plan izleta:
- polazak u 7:00 s parkirališta iza pošte u Svetoj Nedelji
- prijevoz osobnim automobilima do mjesta Tribalj u Vinodolu; putovanje traje otprilike 2 sata
(ukoliko će do 1. listopada biti dovoljan broj prijavljenih, ići ćemo autobusom)
 
Trasa hoda: Tribalj - Sopalj - Kavranova stijena - gradina Badanj - Crikvenica
Nakon kraćeg razgledavanja mjesta i šetnje do Tribaljskog jezera, penjemo se pristupnim putem prema Stazi krša i kuša. Staza prolazi grebenom koji razdvaja dolinu Vinodol od Jadranske obale pa se cijelo vrijeme pružaju prekrasni pogledi na Vinodol s jedne te na more i otoke s druge strane. Staza krša i kuša dobila je ime po terenu kakvim prolazi (krš) i kaduljama (kuš), kojih na tom području ima u izobilju. Staza inače počinje u Novom Vinodolskom, a završava na sedlu Orljak između Jadranova i Drivenika, Mi ćemo ovaj put proći samo dio od Triblja do gradine Badanj, odakle ćemo se spustiti u Crikvenicu Ljubavnom cesticom, najpoznatijom Crikveničkom rekreacijskom šetnicom.
 
Trajanje hodnje: oko 4-5 sati. Duljina trase hoda: oko 12 km.
Zahtjevnost: kondicijski umjereno zahtjevno, tehnički nezahtjevno.
 
Važna napomena: Staza krša i kuša ima nekoliko stjenovitih detalja pa je potreban oprez, osobito ako će stijene biti vlažne. Ako netko ima problema sa stjenovitim terenom, može odabrati alternativnu varijantu - šetnju lijepom, uređenom šetnicom uz potok Dubračinu, također od Triblja do Crikvenice.
Tijekom planinarenja nema opskrbljenih planinarskih ni ugostiteljskih objekata pa je hranu i piće potrebno ponijeti u ruksaku; po završetku hoda zadržat ćemo se u Crikvenici vjerojatno oko 2 sata pa, ako netko želi, može ručati u nekom restoranu.
U slučaju nepovoljne vremenske prognoze, izlet će se odgoditi za neki drugi datum.
Povratak u Svetu Nedelju predviđa se do 20:00.
 
Cijenu prijevoza određuju vozači osobnih automobila, ovisno o potrošnji goriva, iznosu cestarine i broju putnika u vozilu. Ako će se ići autobusima, cijena će vjerojatno biti do 100 kuna.
 
Informacije i prijave: 091 444 6080  (Željko) ili na sastancima PD Pinklec, utorkom od 19 sati u Društvenom domu Novaki, Sportska ulica 1 (na katu).
 
Izlet će se održati uz pridržavanje svih mjera i preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, vezanih uz provođenje sportsko-rekreacijskih aktivnosti na otvorenom prostoru tijekom epidemije. Ukoliko će se ići autobusom, prilikom ulaska u autobus osobe starije od 18 godina predočit će COVID potvrdu ili drugi dokaz o cijepljenju ili preboljenju bolesti uzrokovane virusom COVID-19. Osobe koje se nisu cijepile ili preboljele koronu, morat će predočiti negativan nalaz PCR ili brzog antigenskog testa (ne starjjeg od 48 sati). Ako će se putovati autima, vozači, ukoliko žele, mogu također provesti navedenu kontrolu.
 
Preporučena oprema: *planinarske cipele, *ruksak, štapovi, *hrana, *piće (bezalkoholno, negazirano, min. 1,5 l), čokolada, kišna kabanica ili kišobran, *vjetrovka ili jakna, *rezervna majica i čarape, *osobna iskaznica, *zdravstvena iskaznica, *planinarska iskaznica, *manji komplet za prvu pomoć, planinarska karta, kompas, *baterijska svjetiljka, *nešto novaca (* obavezna oprema). Kompletan popis opreme dostupan je na web stranici PD Pinklec.
 
Važne napomene:
- odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča; Društvo ne preuzima odgovornost u slučaju nezgode tijekom putovanja ili planinarenja
- svi sudionici izleta dužni su poštivati osnovne norme planinarske etike: hodamo u grupi, odn. ne izdvajamo se iz grupe, tempo hoda prilagođujemo najsporijima, nikoga ne ostavljamo samog u planini, ne skrećemo s označenih staza, ne ugrožavamo  prirodu (biljni i životinjski svijet), ne uništavamo tuđu imovinu, ne bacamo otpatke (uključujući opuške), poštujemo opće norme kulturnog ponašanja prilikom međusobnog ophođenja i ophođenja prema usputnim prolaznicima, planinarima ili stanovnicima mjesta kroz koja prolazimo
- zabranjeno bacanje opušaka u okoliš, za spremanje opušaka pušači neka ponesu limenu ili staklenu posudu s poklopcom
- u slučaju lošeg vremena ili nekih drugih nepredvidivih okolnosti, vodič zadržava pravo promjene plana izleta i prilagodbe trase hodanja.
 

 

Sportska zajednica Grada Sveta Nedelja © 2020 |

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.

Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića.