Sportska zajednica
Grada Sveta Nedelja

nk bestovje glava

jk sakura web1

otk stari kotaci logo

Automobilizam - klubovi

U suradnji Učilišta Magistra i Zagrebačkog Automobilističkog Saveza u ožujku 2020. godine započelo je školovanje za Instruktore auto i karting sporta. Prvo je to školovanje ovakvog tipa oformljeno u Hrvatskoj. Školovanju, koncipiranom od predavanja na teme anatomije, fiziologije, nutricionizma, komunikacija, osnova kineziologije te stručnom dijelu i dr. prisustvovalo je osmero polaznika, dobro poznatih u određenim segmentima automobilizma. Među spomenutima je i mladi Svetonedeljčanin Tin Beraković, član Auto Karting Kluba Sveta Nedelja koji je prošlih sezona znanje i vještine brusio ponajviše u tehničkim disciplinama autosporta gdje je i postizao izvrsne rezultate. Bio je to jedan od uvjeta za sudjelovanje u školovanju prve generacije Instruktora auto i karting sporta u Hrvatskoj. Školovanje je službeno završilo pred Božić iste, 2020. godine, nakon odslušanih predavanja, obrađenih zadanih tema te pismenog i usmenog ispita.

Opširnije...

Nakon podulje pauze od automobilističkih utrka u Hrvatskoj, nastavak sezone otvoren je željno iščekivanom utrkom u Skradinu. Brdska utrka 14. Nagrada grada Skradina, u organizaciji šibenskog Auto Kluba Mihovil na startu je tako okupila pohvalnu brojku od 112 natjecatelja iz 6 europskih zemalja. Po nekima, staza u Skradinu jedna je od najljepših brdskih staza u Hrvatskoj, a duga je 3 387 metara.

Opširnije...

Nakon Rally Kumrovca u ožujku i INA Delta Rally-a održanog krajem prošlog mjeseca, pred nama je završnica ovogodišnje, radi pandemije "skraćene" sezone Prvenstva Hrvatske u Rally-u. Ovogodišnje, 21. izdanje Rally Poreča, u suorganizaciji AK Poreč Motorsporta i AMK Skok Racing-a broji 66 natjecatelja iz 5 europskih zemalja. Utrka se osim za hrvatsko, boduje i za slovensko rally prvenstvo, a na istoj će se odlučiti novi prvak Hrvatske u rally-u.

Opširnije...

Na radost mnogobrojnih ljubitelja oktana i brzine, rally sezonu u Hrvatskoj već će desetu godinu za redom okruniti Rally Show Santa Domenica. Članovi AKK Sveta Nedelja uzeli su stvar u svoje ruke i 2010. godine po prvi puta organizirali pravu zimsku makadamsku poslasticu. RSSD najveći je i najposjećeniji rally show u ovom dijelu Europe. Posebno ga vole vozači, ali i posjetitelji zbog jednostavnog i “blatnog” praćenja te uživanja u fantastičnim vožnjama zahvaljujući idealnim lokacijama. Velik broj vrhunskih natjecatelja iz cijele Europe, kojih je svake godine sve više, jamstvo su atraktivnosti i dobre zabave.

Opširnije...

Nakon Rally Kumrovca početkom godine i "pauze" uzrokovane situacijom oko Corona virusa, sezona Prvenstva Hrvatske u Rally-u nastavila se zagrebačkim INA Delta Rally-om. Ove sezone njegovim 46. izdanjem. Na ovoj oktanskoj manifestaciji bogate povijesti ove je godine, od 24. do 26. rujna, nastupilo 44 natjecateljske posade, od kojih tri strane. Ove godine zagrebački je rally brojao 403 km itinerera, od kojih gotovo 151 km samih brzinskih ispita. Padalinama obilježen vikend proveo je domaće trkaće obroncima Sljemena, Laza, na Zagrebački Velesajam pa sve do Jaske.

Opširnije...

Auto Karting Klub Sveta Nedelja, jedan od mlađih sportskih kolektiva u Svetoj Nedelji i Zagrebačkoj županiji koji se ujedno ubraja i u mlađe auto klubove u Hrvatskoj. Registriran pri Gradskom uredu za opću upravu Grada Zagreba, utemeljen 2010. godine s ciljem organiziranja i bavljenja auto i karting sportom. Klub u tom smjeru prvenstveno djeluje organiziranjem automobilskih sportskih priredbi i nastupom svojih članova na njima od klupskog ranga i druženja, do sistemskih natjecanja za prvenstvo Hrvatske, te međunarodnih natjecanja koja se boduju za sistemska natjecanja drugih država, prvenstva Srednje europske zone, regionalne kupove i prvenstvo Europe.

Opširnije...

U nepredvidivoj sezoni pogođenoj pandemijom bez posljedica nije prošao niti automobilizam. Brojne su utrke odgođene ili otkazane. Neke znatno prije svoga održavanja, neke pak gotovo pa neposredno prije. Ipak, jedna od najpopularnijih oktanskih manifestacija u Hrvatskoj doživjela je svoje 39. izdanje. Riječ je dakako o brdskoj utrci Buzetski dani, koja u normalnim okolnostima, bez restrikcija za publiku, uz stazu okupi po nekim procjenama i 15-ak tisuća gledatelja.

Na manifestaciji, održanoj proteklog vikenda, 18.-20. rujna 2020. nastupilo je 100 natjecatelja, među kojima i trojica predstavnika svetonedeljskog Auto Karting Kluba Sveta Nedelja, redom mladih vozača.
 

Opširnije...

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.

Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića.